Om mig

Om mig

Björn Wiklund heter jag och jag har målat en hel del under ganska många år. Så gick jag in i väggen ganska ordentligt. Fick göra ett upphåll under flera år-


Men nu är jag tillbaks i full satsning.


I början målade jag helt och hållet med akryl. Nu när jag startar igen har jag bestämt mig för att lära mig akvarellmålning med allt vad det innebär av flödande färger med en egen vilja. Egensinniga färgsinnen som både ställer krav på koncentration och ger tillfälle till en meditation och mental närvaro.

Landskrona, min hemstad
Jag älskar att sitta och rita av hus, miljö, människor och natur i Landskrona. Här finns så mycket fint. Har du tänkt på det, du som bor i samma stad som jag gör? Att du faktiskt bor väldigt vackert?


Och du som inte bor här ta en titt på vår sköna stad och ta en titt på Hven som ju är en del av staden och värd en hel dag för sin egen skull. När du ändå är här kan du ju faktiskt passa på att uppleva resten av Skåne på en gång.


När man berättar om sig själv är det på sin plats att tänka lite på de man anser betytt mycket, som hjälpt till att starta och utveckla det man håller på med, att skapa bilder i olika former


Alltså en homage till GT och JS

Att skapa med mina händer har alltid legat för mig. Det visar inte minst de skolböcker jag la ner mycket tid på att illustrera med Lennon, Döden och mer eller mindre filosofiska tankar och texter i psykedeliska mönster. Mina första minnen av bilder jag gjort värda att rama in är också gjorda på lektionstid.

Gunnar Thunberg
Bra lärare växer inte på träd men
är de bra har de alltid ett stort
inflytande på sina elever. Man vet
inte alltid varför bara att de verkade

tro på vad man gjorde. Jag är nog inte
ensam om att vilja ge en eloge till GT.


Jörgen Salmose
En annan fantastiskt bra lärare jag träffat
som vuxen är Jörgen Salmose.
Han är fantastisk på att lära ut det han
själv kan.
Det är tack vare Jörgens
eminenta råd jag kan vad jag kan idag.
Det var hos honom jag gjorde bilden

av vägen härintill.


http://www.ateljekolema.com/


Senaste nytt

March 15, 2017

Quis interdu porta quisque magna sollicitudin ullamcorper

Copyright @ All Rights Reserved